Executive Assistant Awards

Tidigare vinnare

Årets Office Professional 2018,

Jeanette Held, Arjo i Malmö

 

Juryns motivering:

"Jeanette har en mycket hög arbetsmoral,ett strukturerat sätt att arbeta, goda kommunikativa färdigheter och bra språkkunskaper. Hon agerar snabbt, nyttjar ny teknik, har kurage och vågar stå upp för tagna beslut. Jeanette lever affären, är en bra ambassadör för yrket och en riktig influencer."

Upcoming Office Professional of the Year, 2018, Victoria Wassborn

 

Juryns motivering:

”Victoria har flera utmärkta och utmärkande egenskaper som gör henne kompetent i sin roll. Hon är modern, modig och har en servicenivå som aldrig verkar ta slut. Victoria är orädd och har stor integritet vilket skapar en trygghet och ett förtroende kring henne. Hon är empatisk och omtänksam och lyckas alltid trolla fram tid och engagemang till sina kollegor och för sina uppdrag. Victoria visar dag efter dag att hon har det som krävs och genom sin organisatoriska förmåga och proaktivitet uppfyller hon alla kriterier för en ”Upcoming Executive Assistent”

Årets Office Professional 2017,

Maria Riscado på Volvo Group Trucks Operations

 

Juryns motivering:

"Maria Riscado lever företagets affär Hennes breda kunskaper om företaget kombinerat med administrativ talang gör hennes chefs arbete betydligt lättare och varje dag krattar hon manegen för chefen genom väl avvägda prioriteringar. Maria utvecklar ständigt sin roll och är nu fullvärdig medlem i ledningsgruppen. Maria är känd för att frikostigt ställa upp och dela med sig av sina råd till andra assistenter, bland annat som mentor."

Upcoming Office Professional of the Year, 2017, Savan Hosseini

 

Juryns motivering:

”Savan har flera utmärkande egenskaper som gör henne kompetent i sin roll. Hon är modern, modig och innehar en fantastisk organisatorisk förmåga som gör att hon alltid levererar konstruktiva förslag och lösningar inom alla områden. Hon är ödmjuk och empatisk men samtidigt alltid ärlig och tydlig. Hon visar dagligen att hon har det som krävs för att kunna bidra till företagets verksamhet. Savan arbetar i ett ungt företag i en växande bransch och genom sin talang och proaktivitet uppfyller hon alla kriterier för en ”Upcoming Office Professional”

Årets Office Professional 2015, Mia Frost, Direktionssekreterare, Lundbergs

Årets Office Professional 2016,

Nina Arkeberg, VD-assistent på Sveaskog AB!

 

Juryns motivering:

”Nina har genom ett systematiskt förbättrings-arbete byggt strukturer som dramatiskt har förändrat koncernledningsarbetet. Med stor integritet hanterar hon många ärenden direkt och frigör därmed tid. Hon har en närmast utomjordisk förmåga att ligga ett steg före i planeringsarbetet. Nina har ett utomordentligt gott omdöme, är självständig och proaktiv.”

Årets Office Professional 2015, Mia Frost, Direktionssekreterare, Lundbergs

Årets Office Professional 2015,

Mia Frost, Direktionssekreterare, Lundbergs

 

Juryns motivering:

"Mia hanterar bredden i sitt uppdrag på ett föredömligt sätt och är verkligen en ”office professional” både på kontoret och i de externa uppdrag hon har för företaget. Med sitt glada humör och sin serviceinriktade personlighet hittar hon kreativa lösningar på såväl vardagsåtaganden som tidspressade projektutmaningar. Hon är kreativ, kommunikativ, noggrann och snabb, ser möjligheter i stället för problem. Mia får vardagen på företaget att fungera."

Årets Office Professional 2014, Maria Gottberg, Executive Assistant och VD-assistent på Skandiabanken

Årets Office Professional 2014,

Maria Gottberg, Executive Assistant och VD-assistent på Skandiabanken

 

Juryns motivering:

"Maria Gottberg är VD-assistenten som tar sig an rollen på ett sätt utöver det vanliga. På bara ett år omvandlade hon VDs syn på sin assistent från onödig till oumbärlig. Det som utmärker Maria är att hon tänker längre, hittar lösningar som utvecklar och får saker att hända i både stort och smått. Maria är genom sitt sätt att agera inte bara en viktig kulturbärare, hon har också tilldelats rollen som kulturcoach, vilket ger henne extra stor roll i att utveckla Bankens och Skandias önskade kultur. Sedan Maria förra året gick till final i Office Professionals Award har hon spritt kunskap om och marknadsfört yrkesrollen både internt och externt på ett föredömligt sätt.”

Årets Office Professional 2013,

Anne Ulvönäs på Vattenfall

 

Juryns motivering:

"Anne Ulvönäs är en stjärna i assistentrollen. Hennes fingertoppskänsla gör att hon skickligt kryssar mellan olika problem som uppstår. Hon är inte rädd för att sticka ut hakan och ingripa när hon ser något som kräver snabbt och fast agerande. Anne har ett tydligt affärsperspektiv och har stor kännedom om Vattenfalls verksamhet, något som var till stor hjälp för hennes chef Ingrid Bonde när hon tillträdde.”

Årets Office Professional 2012,

Gunilla Asp, assistent till SVT:s vd Eva Hamilton

 

Juryns motivering:

”Gunilla har den unika förmågan att kombinera ett diplomatiskt förhållningssätt med tydlighet och ärlighet. Gunilla underlättar vardagen för såväl vd som hela företagsledningen genom att lösa utmaningar på ett smidigt och kreativt sätt. Hon är mycket serviceinriktad och oerhört lojal mot företaget, ledningen och sina kollegor.”

Årets Office Professional 2011,

Marie Voss, VD-assistent på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

 

Juryns motivering:

”Marie är energisk, långsiktig och oerhört kompetent i sin roll. Hon har vinnlagt sig om att förstå organisationen och verksamhetens art. Marie är ett ovärderligt stöd och vinnlägger sig om att skapa egna nätverk inom såväl näringslivet som politiken. Maries arbete innebär att ledningen kan fokusera mycket tydligare på våra respektive uppgifter.”

Upcoming Office Professional 2015 Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia

Upcoming Office Professional 2016
Moa Bergqvist på PwC

 

Juryns motivering:

"Moa har flera utmärkande egenskaper som gör henne stark och kompetent i sin roll. Hon är modig, nytänkande, kreativ och innehar en fantastisk analytisk förmåga som gör att hon alltid levererar konstruktiva förslag och lösningar inom alla områden. Moa är ödmjuk och empatisk men samtidigt alltid rak och tydlig och hon visar dagligen att hon har det som krävs för att kunna bidra, påverka och driva igenom förändringar. Moa präglas också av en passion och ett brinnande intresse för att utveckla och förändra assistentrollen till nya nivåer - from good to great. Moa är helt enkelt ett föredöme för en modern Office Professional."

Upcoming Office Professional 2015 Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia

Upcoming Office Professional 2015

Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia

 

Juryns motivering:

”Pernilla har en aldrig sinande energi, hon är proaktiv och har ofta gjort saker redan innan man själv har sett behovet. Hon är service­minded, ser och hjälper alla, men har också ”skinn på näsan”. Med sitt glada och positiva sätt, och en och annan räv bakom örat, ser hon till att stämningen på kontoret är god, men också att var och en kan fokusera och prioritera rätt saker. Hennes insatser har lyft assistent­rollen från en kostnad till en oumbärlig tillgång och vi delar numera in tiden i ”före och efter Pernilla.”

Upcoming Office Professional 2014 Jeanette Tyllström, Executive Assistant och VD-assistant på Oriflame Cosmetics

Upcoming Office Professional 2014

Jeanette Tyllström, Executive Assistant och VD-assistant på Oriflame Cosmetics

 

Juryns motivering:

”Jeanette Tyllström är lojal, trygg och säker samt har hög integritet och en enormt hög arbetskapacitet, vilket gör att hon balanserar, strukturerar och förenklar sin chefs arbetstillvaro. Hon tar egna initiativ, hittar proaktiva lösningar på problem och ligger ofta ”steget före”. Hon är inte rädd för att stå för det hon tror på och tar gärna ledning för att hitta nya vägar. Jeanette ser, på eget initiativ, till att alltid vara tillgänglig för sin chef, som ofta är på resande fot ute i världen, vilket kan innebära udda tider på dygnet. Hon har en passion för sitt arbete.”

Upcoming Office Professional 2013 utmärkelse från Nordic Choice Hotels  Caroline Bjurman, Executive Assistant på Amgen AB

Upcoming Office Professional 2013

utmärkelse från Nordic Choice Hotels

Caroline Bjurman, Executive Assistant på Amgen AB

 

Juryns motivering:

”Caroline Bjurman är ett utmärkt exempel på den nya tidens Executive Assistant. Hon vågar gå nya vägar och har utformat rollen som assistent delvis utifrån sina egna styrkor. Hon är en god kommunikatör och framför sina synpunkter på ett konstruktivt och övertygande sätt. Hennes arbete präglas i hög grad av den proaktivitet som är så nödvändig i rollen som assistent på ledningsnivå."

Upcoming Office Professional 2012

utmärkelse från Nordic Choice Hotels

Elena Aylott, Executive Support Manager and Executive Assistant to CEO & President, Oriflame Cosmetics

 

Juryns motivering:

"En ”bubblare” som står för nytänkande, en person som gör annorlunda. Motiveringen innehöll egenskaper som inspirationskälla och glädjespridare, en som gör sitt yttersta i sin yrkesroll samt mod, energi och begeistring."

Årets Office Professional 2010, Gisela Söderberg, assistent på Telia Sonera AB

 

Juryns motivering:

”Gisela tar egna initiativ och driver fram kreativa lösningar själv och genom andra. Hon gör detta baserat på kunskap om verksamheten och affären som hon skaffar sig genom att var ständigt nyfiken. Hon är en modig person som vinner allas förtroende genom sin lojalitet och höga integritet”

 

– Jag är särskilt glad för att det var min chef, Kent Jonsson, som föreslog mig, berättar Gisela Söderberg. Då kände jag mig verkligen uppskattad och hedrad. Sedan var det förstås jätteroligt med all uppmärksamhet. Företaget lade ut information om min utmärkelse på intranätet och personer som jag inte hört av på jätte länge skickade mejl och ringde för att gratulera.

 

Gisela berättar att hon redan förra året själv tänkte föreslå en person till Årets Office Professional.

– Men så kom det en massa andra saker emellan och det blev inte av. Men i är ska jag verkligen försöka, jag känner flera personer som jag tycker borde uppmärksammas.

Årets Office Professional 2009,  Ewa Söderberg, vd-assistent på Sandvik Tooling

Årets Office Professional 2009,

Ewa Söderberg, vd-assistent på Sandvik Tooling.

 

Juryns motivering:

”Ewa utmärker sig med sin pondus och självkänsla. Hon är en problemlösarpartner och en härlig kollega. Ewa är en kompetent ledartyp och är mycket tydlig i sin yrkesroll. Hon är ett fantastiskt bollplank och en person med mycket sunt förnuft.”

 

– Det var väldigt roligt med all uppmärksamhet när jag fick priset, berättar Ewa Söderberg.

– Det har kanske inte betytt så mycket för mig i min vardag. Jag sitter i ett öppet kontorslandskap så jag kan inte ha diplomet på väggen som påminnelse. Men det är klart att jag är stolt över titeln och glad att min kollega Inger Brodin nominerade mig. Nu funderar jag själv på att kanske föreslå någon, jag känner till flera jag tror skulle platsa.

arrangörer

Upcoming Office Professional 2015 Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia
Årets Office Professional 2015, Mia Frost, Direktionssekreterare, Lundbergs
Upcoming Office Professional 2015 Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia

”Pernilla har en aldrig sinande energi, hon är proaktiv och har ofta gjort saker redan innan man själv har sett behovet. Hon är service­minded, ser och hjälper alla, men har också ”skinn på näsan”. Med sitt glada och positiva sätt, och en och annan räv bakom örat, ser hon till att stämningen på kontoret är god, men också att var och en kan fokusera och prioritera rätt saker. Hennes insatser har lyft assistentrollen från en kostnad till en oumbärlig tillgång och vi delar numera in tiden i ”före och efter Pernilla.”

Årets Office Professional 2014, Maria Gottberg, Executive Assistant och VD-assistent på Skandiabanken
Upcoming Office Professional 2014 Jeanette Tyllström, Executive Assistant och VD-assistant på Oriflame Cosmetics
Upcoming Office Professional 2013 utmärkelse från Nordic Choice Hotels  Caroline Bjurman, Executive Assistant på Amgen AB

Executive
Assistant Awards

 

Tidigare vinnare

Årets Office Professional 2018,
Jeanette Held,
Arjo i Malmö

 

 

Upcoming Office Professional of the Year 2018
Victoria Wassborn

Upcoming Office Professional of the Year 2017,
Savan Hosseini

Årets Office Professional 2017,
Maria Riscado på Volvo Group Trucks Operations

 

Upcoming Office Professional 2016,
Moa Bergqvist på PwC

 

Årets Office Professional 2016,
Nina Arkeberg,
vd-assistent på Sveaskog

 

Upcoming Office Professional 2015,
Pernilla Zirath, Assistent Försäljning, Skandia

 

Årets Office Professional 2015,
Mia Frost, Direktions-sekreterare, Lundbergs

 

Upcoming Office Professional 2014,
Jeanette Tyllström, Executive Assistant och VD-assistant
på Oriflame Cosmetics

Årets Office Professional 2014, Maria Gottberg, Executive Assistant och VD-assistent på Skandiabanken

 

Årets Office Professional 2013,
Anne Ulvönäs på Vattenfall
sdsdsdsds

 

Upcoming Office Professional 2013,
Caroline Bjurman, Executive Assistant på Amgen AB

 

Årets Office Professional 2012,
Gunilla Asp, assistent till SVT:s vd Eva Hamilton

Upcoming Office Professional 2012,
Elena Aylott, Executive Support Manager and Executive Assistant to CEO & President, Oriflame Cosmetics

 

Årets Office Professional 2011,
Marie Voss, VD-assistent på Sydsvenska
Industri- och Handelskammaren

 

Årets Office Professional 2010,
Gisela Söderberg, assistent på Telia Sonera AB

 

Årets Office Professional 2009,
Ewa Söderberg, vd-assistent på Sandvik Tooling.